Portakallı Çikolatalı Muffin


Planda kek yapmak vardı, hadi büyük kalıp yerine küçük sevimli muffinler yapayım dedim, iyi ki de demişim çok şirin oldular. Normal kek hamuru bu, isterseniz kelepçeli kaba dökerek de pişirebilirsiniz, ben bunu tercih ettim. Ney kursunda hocam ve arkadaşlarımla birlikte afiyetle yedik, ceza keki kendisi:) Nedeni lazım değil, cezam için yaptım keki ama güzel de oldu, tatlı tatlı yedik...Kış ayı malum portakal mevsimi diye ben de portakallı yapmak istedim kekimi, ne yakışır portakallı keke dedim, evde aldığım ve henüz kullanmadığım çikolata parçalarımı gördüm, kararımı verdim ve işe giriştim:) Portakallı Çikolatalı Muffin...Sunum konusunda da kendimi geliştiriyorum birkaç farklı kare de paylaşıyorum bu sefer umarım hoşunuza gider!

Oyuncular:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal
damla çikolata
(malzemeleri bir arada alt fotolarda görebilirsiniz:) )

Sahne:
-Yumurtalarımızı şekerimizle iyice çırpıyoruz, köpük kıvamına gelmesi lazım, şekerin erimesi lazım.
-Portakalın kabuğunu ince rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz.
-Sonra önce sıvıları (yağ, süt ve portakal suyu) sonra katı malzemeleri (un, portakal rendesi, kabartma tozu ve vanilya) ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. ( Kek tariflerinin genelinde bu yöntem uygulanabilir, ama muffin için özellikle köpüren yumurtaları çok söndürmemek lazım sonraki malzemeleri katarken, o yüzden sonraki karıştırmaları kısa tutuyoruz.)
-Unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı eliyoruz katmadan önce.
-En son kıvam alan hamurumuza 4-5 tatlı kaşığı damla çikolata ekliyoruz ve spatula ile birkaç kez karıştırıyoruz.
-Hamurumuz hazır, kağıt muffin kapplarını koymak için metalden veya silikondan kaplar oluyor, benimki kağıttan bir malzeme, pasta malzemeleri satan bir yerden almıştım. Bu kalıplardan herhangi birinden edinmenizde fayda var yoksa tepsiye de dizilebiliyor muffinler ama o zaman kafasına göre yayışma eğiliminde oluyor şekli biraz bozuk olabiliyor:)
-Kağıt muffin kaplarına birer yemek kaşığı karışım ekliyoruz, kabın yarısını geçmemeli çünkü kabaracaklar.
-Üzerlerine de 5-6 parça damla çikolata serpip önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. (sona yakın kürdanla piştiğini kontrol edebilirsiniz, piştiyse kapatabilirsiniz.)

 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri