Elmalı Milföy Tatlı



Gül şeklindeki Elmalı Milföy Tatlıları görünce bayıldım, ne zamandır da milföy aklımdaydı, denemek istiyordum birşeyler.. Hem kolay hem pratik olduğu için tam bana göre ne de olsa:)) Şekli harika, içine elmaya çok yakışacak tarçın ve pudra şekeri de ekledim ben, hatta ceviz de eklenebilirmiş bence, tavsiye ederim. Tabi ki yaz meyvelerinden sevdiklerinize göre elmayı, şeftali, erik, çilek gbi meyvelerle değiştirebilirsiniz, benim Aralık ayının soğuğunda ilk elimin altındaki elmalar oldu. Yağsız, yumurtasız olmasından dolayı da çok hafif;) Afiyet olsun!

Oyuncular:
2 dikdörtgen parça milföy (paketten iki yanyana kare olarak çıkıyor)
3-4 elma (kırmızı tercih sebebi görüntü sebebiyle)
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker (tercihe göre ve elmanın adına göre artırılabilir)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın


Sahne:
-Milföylerimiz buzlukta durduğu için 1-2 saat önceden buzluktan indirmemiz gerekiyor, yoksa benim gibi onları yumuşatmak için kırk takla atmanız gerekir:) Ben önceden çıkarmayı unuttuğum için tavada yağlı kağıt üzerinde yumuşatmaya çalıştım...
-2li kare milföyü ayırmadan dikdörtgen şekildeyken, streç film serili tezgah üzerinde, merdane ile -gerektiğinde merdaneyi unlayarak- şeklini çok fazla bozmadan inceltiyoruz.
-İncelttiğimiz dikdörtgen parçaları uzunlamasına 4'e ayıracak şekilde kesiyoruz. (her uzun şerit 2 parmak kalınlığında oluyor yaklaşık) Alttaki resimlerde görebilirsiniz!
-Bu arada su ve şekeri kaynatıyoruz.
-Elmalarımızı kabuklu halde iken bildiğimiz elma dilimi doğruyoruz:) Hamurun üstüne konup sarılacağı için çok kalın olmaması lazım elma dilimlerinin.
-Doğradığımız elmaları bekletmeden kaynayan şekerli suya atıyoruz.
-Elmalarımızı yumuşak kıvama gelene kadar haşlıyoruz.(5-10 dk)
-Yumuşayan elmaları sudan çıkarıp peçete serili tepside çok suyu kalmayana kadar bekletiyoruz.
-Asıl sahne şimdi başlıyor :)) Milföy şeritlerimizin üstüne tarçın pudra şekeri karışımımızdan serpiyoruz.
-Şeritlerin üzerine, üst kenarından kabuklu kısımları hafif taşacak şekilde elmaları yanyana yerleştiriyoruz.
-Şeridi bir uçtan başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz, gül şeklini verip altta kalan hamurları kabaca birleştiriyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz.
-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. İçinin biraz yumuşak kalması normal çünkü elma yoğun oluyor o kısımlarda ve içerde kalıyor.
-Çıkardığımız gül tatlıların görüntüsüne hayran kalırken, üstüne de purda şekeri tarçın karışımından serpiştirip servis ediyoruz. 2 dikdörtgen milföyden 8 tane gül elma tatlısı çıkıyor. Afiyet olsun size!! :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri