Oyuncular:
2 dikdörtgen parça milföy (paketten iki yanyana kare olarak çıkıyor)
3-4 elma (kırmızı tercih sebebi görüntü sebebiyle)
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker (tercihe göre ve elmanın adına göre artırılabilir)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Sahne:
-Milföylerimiz buzlukta durduğu için 1-2 saat önceden buzluktan indirmemiz gerekiyor, yoksa benim gibi onları yumuşatmak için kırk takla atmanız gerekir:) Ben önceden çıkarmayı unuttuğum için tavada yağlı kağıt üzerinde yumuşatmaya çalıştım...
-2li kare milföyü ayırmadan dikdörtgen şekildeyken, streç film serili tezgah üzerinde, merdane ile -gerektiğinde merdaneyi unlayarak- şeklini çok fazla bozmadan inceltiyoruz.
-İncelttiğimiz dikdörtgen parçaları uzunlamasına 4'e ayıracak şekilde kesiyoruz. (her uzun şerit 2 parmak kalınlığında oluyor yaklaşık) Alttaki resimlerde görebilirsiniz!
-Bu arada su ve şekeri kaynatıyoruz.
-Elmalarımızı kabuklu halde iken bildiğimiz elma dilimi doğruyoruz:) Hamurun üstüne konup sarılacağı için çok kalın olmaması lazım elma dilimlerinin.
-Doğradığımız elmaları bekletmeden kaynayan şekerli suya atıyoruz.
-Elmalarımızı yumuşak kıvama gelene kadar haşlıyoruz.(5-10 dk)
-Yumuşayan elmaları sudan çıkarıp peçete serili tepside çok suyu kalmayana kadar bekletiyoruz.
-Asıl sahne şimdi başlıyor :)) Milföy şeritlerimizin üstüne tarçın pudra şekeri karışımımızdan serpiyoruz.
-Şeritlerin üzerine, üst kenarından kabuklu kısımları hafif taşacak şekilde elmaları yanyana yerleştiriyoruz.
-Şeridi bir uçtan başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz, gül şeklini verip altta kalan hamurları kabaca birleştiriyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz.
-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. İçinin biraz yumuşak kalması normal çünkü elma yoğun oluyor o kısımlarda ve içerde kalıyor.
-Çıkardığımız gül tatlıların görüntüsüne hayran kalırken, üstüne de purda şekeri tarçın karışımından serpiştirip servis ediyoruz. 2 dikdörtgen milföyden 8 tane gül elma tatlısı çıkıyor. Afiyet olsun size!! :)
0 yorum:
Yorum Gönder