Oyuncular:
-3 parça kare milföy
-beyaz peynir rendesi
-maydanoz
-1 yumurta sarısı
Sahne:
Milföylerimizi merdane ile inceltiyoruz.
-Toplamda 6 parça yuvarlak parçayı su bardağı ile keserek hazırlıyoruz.
-3 yuvarlak hamuru birazı üstüste gelecek şekilde birbirine yapıştırarak diziyoruz.
-Hamurun ortasına beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımımızdan uzunca koyuyoruz.
-Uçuca dizilmiş yuvarlak hamurların bir ucunda başlayarak rulo halinde sarıyoruz, çok sıkı olmayacak.
-yaptığımız ruloyu ortasından bıçakla tek seferde kesiyoruz. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
-İki kesilmiş parçanın alt kısmını biraz düzelterek yapıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
-Üzerine yumurta sarısından sürüyoruz ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında kıarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Not: 3 parça kare milföyden 6 parça yuvarlak, 6 yuvarlak hamurdan 4 parça gül böreği çıkıyor. Ona göre ayarlayabilirsiniz miktarı.
0 yorum:
Yorum Gönder