Oyuncular:
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker (çok tatlı olmasını istemiyorsanız bu ideal, çünkü muz da tatlı)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet muz
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı terayağ
Sahne:
-Süt ve şekeri bir tencerede kaynatıyoruz.
-Nişastayı bir kapta süt ile incelterek sıvı kıvama getiriyoruz
-Kaynayan süte nişastamızı yavaş yavaş ekleyerek orta ateşte karıştırıyoruz.
-Karışımımız göz göz olup kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
-Muzlarımızı rondodan geçirerek püreleştiriyoruz.
-İlk sıcaklığı giden karışımımıza muz püremizi, vanilya ve tereyağımızı ekliyoruz, mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz.
-Servis kaplarımıza pudinglerimizi paylaştırıp, ılıdıktan sonra ağızlarını streçleyip buzdolabında soğutuyoruz. Ben ayaklı bardaklarımı kullandım cam tercih ederseniz görüntüyü de yakalarsınız:)
-İkram ederken üstüne fındık, fıstık, muz dilimleri, rulokat veya çikolata parçacıkları konulabilir isteğe göre. Afiyet olsun.
-Bu ölçüden 6-7 bardak çıkıyor, kaseler olsa yine benzer bir sayı olur...
Not: Rengi hazır pudinglerdeki gibi sarı olmuyor fakat o sarı rengin de doğal olmadığını unutmayalım ;))
0 yorum:
Yorum Gönder