Fırında Patates



Patates kızartması ne güzel bir tattır, galiba güzel tatların çoğu sağlıksız. Bu çoğu şeye uyuyor gibi. Ama evde kızartma da bir o kadar zahmetli ve rahatsız edici olabiliyor. Ben şahsen kızartmadan uzak duruyorum evde, kapıyı kapatsanız siz kokuyorsunuz, kapatmazsanız ev kokuyor, öyle zor bir iş. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi kızartma olmadan da yapamam diyorsanız veya minik bebekleriniz kızartma isteyip duruyor ise kızartmaya yakın bir tat olarak önereceğim Fırında Patates tarifini, yapması da kolay, hem de daha sağlıklı kızartılmadığı için. Ben çok seviyorum, yiyenler de seviyor. Biraz pişme süresi uzun o kadar, kalkar kalkmaz ilk iş bunu yapmalısınız ki kahvaltı hazır olana kadar patateslerimiz de hazır olsun... Sağlıklı kahvaltılar!!

Oyuncular:
4-5 adet küçük boy patates (elma dilimi doğranacağı için patatesler çok büyük olmamalı)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşıı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz


Sahne:
-Patateslerimizi soyup, yıkayıp, havlu peçete ile kuruluyoruz.
-Patateslerimizi elma dilimi doğruyoruz. (uzunlamasına ortadan yarıya, sonra her bir parça için düz kısmın ortasından yüzeye doğru parçalar halinde keserek)
-Yağlı kağıdımızı fırın tepsimize seriyoruz.
-Patatesleri, yağı, pulbiber, karabiber, kekik ve istediğimiz kadar tuzu yağlı kağıt üzerine ekleyip elle iyice karıştırıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.
-Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. (sona doğru tadına bakarak piştiğini anlayabiliriz, dilim kalınlığına göre daha hızlı ya da yavaş pişebilir.)
-Yağlı kağıt üzerinde patatesleri hareket ettirip, yapışan varsa ayırıp, kağıdın iki kenarından tutarak tabağımıza aktarıyoruz.
-Soğumadan afiyetle yiyoruz.
-Bu ölçü, 4-5 kişilik bir kahvaltıya yanında başka şeyler de olunca yetiyor...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri