Oyuncular:
4-5 adet küçük boy patates (elma dilimi doğranacağı için patatesler çok büyük olmamalı)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşıı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Sahne:
-Patateslerimizi soyup, yıkayıp, havlu peçete ile kuruluyoruz.
-Patateslerimizi elma dilimi doğruyoruz. (uzunlamasına ortadan yarıya, sonra her bir parça için düz kısmın ortasından yüzeye doğru parçalar halinde keserek)
-Yağlı kağıdımızı fırın tepsimize seriyoruz.
-Patatesleri, yağı, pulbiber, karabiber, kekik ve istediğimiz kadar tuzu yağlı kağıt üzerine ekleyip elle iyice karıştırıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.
-Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. (sona doğru tadına bakarak piştiğini anlayabiliriz, dilim kalınlığına göre daha hızlı ya da yavaş pişebilir.)
-Yağlı kağıt üzerinde patatesleri hareket ettirip, yapışan varsa ayırıp, kağıdın iki kenarından tutarak tabağımıza aktarıyoruz.
-Soğumadan afiyetle yiyoruz.
-Bu ölçü, 4-5 kişilik bir kahvaltıya yanında başka şeyler de olunca yetiyor...
0 yorum:
Yorum Gönder