Makarnadan sonra en iyi yaptığım yemek herhalde Zeytinyağlı Taze Fasulye :) Tabi üzerime almayayım bu başarıyı tek başıma çünkü düdüklümün de payı büyük:) Özellikle yemek yaparkenki soğan kokusunu sevmiyorsanız düdüklü kullanarak ve tüm malzemeleri aynı anda koyarak pişirmek süper oluyor. Bunu bence tüm sebze yemeklerine uygulayabiliriz, ıspanak, semizotu gibi olanlar hariç tabi... Eşimin de sevdiği yemeklerden olmasından dolayı en sık yaptığım yemek bu. Pek yemeklerle aram yok, pasta benim işim genelde ama fasulye bir istisna...Uzatmayalım tarife geçelim değil mi? :) Afiyet olsun!
Oyuncular:
600 gram taze yeşil fasulye (2 kişilik oluyor ve ertesi güne de kalıyor, 4 kişilik için 1 kilo alınabilir)
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarmısak
1 adet domates
2 adet biber
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
pul biber
1 adet kesme şeker
yarım çay bardağı su
Sahne:
-Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. zeytinyağı eklediğimiz düdüklü tencereye atıyoruz (altı kapalı)
-Sarmısakları da küçük küçük doğrayıp atıyoruz.
-Üstüne salçayı katıp (ben ev yapımı domates sosu kullandım) şöyle bir karıştırıyoruz.
-Fasulyelerimizi ayıklayıp birkaç su yıkadıktan sonra ister uzunlamasına ortadan ikiye kesip doğruyoruz, ister direk kırarak parçalıyoruz. Düdüklüye ekliyoruz.
-Yemeklik doğradığımız domatesleri ve biberleri de üstüne koyuyoruz.
-Karıştırmadan üzerine tuzumuzu ve kesme şekerimizi atıyoruz. Biraz pul biber serpiyoruz.
-Üstüne yarım çay bardağı suyumuzu ekleyip düdüklüyü kapatıp, 1. kademede altını açıyoruz.
-Düdüklünüzün kılavuzunda yazar, fasulye için pişme süresi neyse ona göre pişiriyoruz. Ben bu sürelere uyuyorum genelde tutuyor.
-Ben altı kapandıktan sonra kendi haline bırakıyorum vaktim varsa ki iyice pişsin diye, buharını çıkarmadan.
-Düdüklüyü açtığınızda ise mis gibi kokusu mutfağa yayılıyor zaten, ağzınızı yaka yaka tadına bakın oh:) Afiyet olsun.
600 gram taze yeşil fasulye (2 kişilik oluyor ve ertesi güne de kalıyor, 4 kişilik için 1 kilo alınabilir)
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarmısak
1 adet domates
2 adet biber
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
pul biber
1 adet kesme şeker
yarım çay bardağı su
Sahne:
-Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. zeytinyağı eklediğimiz düdüklü tencereye atıyoruz (altı kapalı)
-Sarmısakları da küçük küçük doğrayıp atıyoruz.
-Üstüne salçayı katıp (ben ev yapımı domates sosu kullandım) şöyle bir karıştırıyoruz.
-Fasulyelerimizi ayıklayıp birkaç su yıkadıktan sonra ister uzunlamasına ortadan ikiye kesip doğruyoruz, ister direk kırarak parçalıyoruz. Düdüklüye ekliyoruz.
-Yemeklik doğradığımız domatesleri ve biberleri de üstüne koyuyoruz.
-Karıştırmadan üzerine tuzumuzu ve kesme şekerimizi atıyoruz. Biraz pul biber serpiyoruz.
-Üstüne yarım çay bardağı suyumuzu ekleyip düdüklüyü kapatıp, 1. kademede altını açıyoruz.
-Düdüklünüzün kılavuzunda yazar, fasulye için pişme süresi neyse ona göre pişiriyoruz. Ben bu sürelere uyuyorum genelde tutuyor.
-Ben altı kapandıktan sonra kendi haline bırakıyorum vaktim varsa ki iyice pişsin diye, buharını çıkarmadan.
-Düdüklüyü açtığınızda ise mis gibi kokusu mutfağa yayılıyor zaten, ağzınızı yaka yaka tadına bakın oh:) Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder