Haşhaşlı İrmik Tatlısı


Bir bayram gezmesinde, öncesinde epey birşeyler yememize rağmen farklı gözükmesinden dolayı ısrarlara dayanamayıp denediğimiz tatlıdır kendisi, Haşhaşlı İrmik Tatlısı'yla öylece tanıştık:) Bayramda yapılan diğer tatlılara göre çok hafif olduğunu belirteyim, gerçi görüntü de bunu söylüyor. Üstünden akan muhallebi şelalesi şerbetli tadını yumuşatıyor. Sonra ilk denememi bizim kızlar ekibi evimize ilk geldiğinde yapmıştım, beğenildi tabi, ama nedense ikinci denememde de biraz fazla kabarıyor keki, muhallebisinden daha kalın oluyor kek kısmı, ama tadına diyecek yok...

Oyuncular:
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı mavi haşhaş

     Muhallebi için:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (toz)

     Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Sahne:
-İlk önce muhallebiyi pişiriyoruz, süt, şeker, nişastayı sürekli karıştırarak kıvam aldıktan sonra vanilyayı katıp ocağı kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
-Kek pişerken soğuyan muhallebiye bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
-Muhallebiyle aynı anda şerbet için su ve şekeri kaynatıp onu da ılımaya bırakıyoruz.
-Yumurta ve toz şekeri iyice köpük kıvamına gelene kadar çırpıp yağ ve yoğurdu ekleyip de çırpıyoruz.
-İrmik, un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz.
-En son haşhaşı ekleyip çırpmadan karıştırıyoruz.
-Margarinle yağlanmış borcama kek hamurumuzu dökerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. (kürdan veya bıçak batırarak piştiğini anlayabiliriz)
-Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip ılık şerbeti üstüne döküyoruz.
-Şerbetli kekimiz ılıyınca muhallebimizi üstüne seriyoruz ve dolapta iyice soğutuyoruz (soğutmadan kesince dağılıyor.)
-Servis ederken üstüne hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun! :)



0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri