Mozaik Pasta




Eskilerden, çocukluğumuzdan bir tatlı: Mozaik Pasta. Benim gözlemlediğim kadarıyla erkekler daha çok seviyor bu pastayı, benim kardeşim çok sever mesela, bu denemeyi de onun için yaptım aslında ;)) Tahminimden biraz daha emekliymiş, piramit şeklini vermek biraz uğraştırabiliyor. Bir de şekeri az bisküvisi biraz çok olmuş gibiydi bu denememde, çikolata da bitter olunca çok tatlı olmamıştı, ama lezzeti yerindeydi, yiyenler öyle dedi yani:) Tabi damak tadınıza göre şekerini ve bisküvi oranını ayarlayabilirsiniz. Yanında dondurma ile de denedik güzel oluyor. Afiyet olsun!

Oyuncular:
100 gr tereyağı (margarin de olabilir ama terayağ daha sağlıklı tabi)
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
isteğe göre 2 yemek kaşığı toz şeker
100 gr bitter çikolata (bir buçuk paket kare çikolata)
2 paket petibör bisküvi
2-3 avuç ceviz

Sahne:
-Bir sos tenceresinde tereyağını eritip, süt, kakao ve şekeri ekleyerek karıştırarak ısıtıyoruz.
-Sosumuz kaynamaya başladığında parçaladığımız çikolataları içine atıp karıştırmaya devam ediyoruz.
-Ocaktan alıp çikolatalar eriyene ve sos yoğun bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
-Derin bir kapta bisküvilerimizi 4'e bölerek parçalıyoruz.
-Bu arada sosumuzu ara ara karıştırıyoruz.
-Ilıyan sosumuzu bisküvilerin üstüne döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz 2 büyük kaşık yardımıyla.
-Tezgahımıza streç film veya kenarlarını keserek açtığımız büyük buzdolabı poşetini seriyoruz.
-Karışımımızı dikdörtgen bir şekilde strecin üstüne döküyoruz. Streci karışıma sarıyoruz, elimizle ortada sıkıştırarak toparlıyoruz dikdörtgen şekilde yine.
-Streç sarılı parçanın üzerine alüminyum folyo sararak elimizle piramit şeklini veriyoruz (çevire çevire) folyonun açılmaması için birkaç bant ile yapıştırabilirsiniz.
-Mozaik piramidimizi düz bir tepsi ile derin dondurucuya koyuyoruz.
-2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz, bundan sonra buzdolabında saklayabiliriz.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri