Dereotlu Peynirli Poğaça


Sıcak sıcak poğaçalar...Hem de dereotlu:) Poğaça çok standart ve klasik birşey ama tutturması da zormuş annemin dediğine göre, yine ona göre tam olmuş benimkisi:) Öyle mayayla filan uğraşamam diyenler için de ideal. Yine yoğurma kısmında çok zevk aldım ben, bu işi seviyorum galiba:) açıyorum radyomu da, kaptırıyorum tarifime kendimi, biraz sonlarına doğru sabırsızlanıyorum hemen bitse de pişse diye:) Dereotunu da çok yakıştırıyorum çoğu şeye yakıştırdığım gibi, işte dereotlu peynirli poğaça tarifimiz karşınızda...

Oyuncular:
125 gr oda sıcaklığında margarin (ben biraz daha az kullandım, bir dahaki sefere tereyağı deneyeceğim)
Yarım su bardağı sıvıyağ
3.5 su bardağı un
1 su bardağı (tam dolu değil) yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
8-10 dal dereotu
ezilmiş beyaz peynir
çörek otu

Sahne:
-Unumuzu yuvarlak kabımıza alıyoruz, ortasını havuz yapıp havuza yumuşamış yağımızı, sıvıyağımızı, yoğurt, yumurtanın akı, tuz, şeker ve kabartma tozunu koyuyoruz.
-Kenardan ortaya unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
-Kıvama gelen hamurumuza ince kıyılmış dereotumuzu da ekliyoruz ve dereotu eşit dağılana kadar biraz daha yoğuruyoruz.
-Poğaça hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamı diye tarif ettiğimiz kurabiye hamurundan biraz yağlıca oluyor (benimki öyle oldu:) )
-Hamurumuzdan parçalar alarak yuvarlıyoruz, içlerini oyup beyaz peynirimizden koyuyoruz ve kapatıp tekrar yuvarlıyoruz.
-Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz aralıklı şekilde.
-Yumurta sarısını poğaçaların üstüne sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
-180 derecede ısınmış fırına veriyoruz ve yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
-Biraz ılıyınca çayın yanında afiyetle yiyoruz:)




0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri