Oyuncular:
125 gr oda sıcaklığında margarin (ben biraz daha az kullandım, bir dahaki sefere tereyağı deneyeceğim)
Yarım su bardağı sıvıyağ
3.5 su bardağı un
1 su bardağı (tam dolu değil) yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
8-10 dal dereotu
ezilmiş beyaz peynir
çörek otu
Sahne:
-Unumuzu yuvarlak kabımıza alıyoruz, ortasını havuz yapıp havuza yumuşamış yağımızı, sıvıyağımızı, yoğurt, yumurtanın akı, tuz, şeker ve kabartma tozunu koyuyoruz.
-Kenardan ortaya unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
-Kıvama gelen hamurumuza ince kıyılmış dereotumuzu da ekliyoruz ve dereotu eşit dağılana kadar biraz daha yoğuruyoruz.
-Poğaça hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamı diye tarif ettiğimiz kurabiye hamurundan biraz yağlıca oluyor (benimki öyle oldu:) )
-Hamurumuzdan parçalar alarak yuvarlıyoruz, içlerini oyup beyaz peynirimizden koyuyoruz ve kapatıp tekrar yuvarlıyoruz.
-Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz aralıklı şekilde.
-Yumurta sarısını poğaçaların üstüne sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
-180 derecede ısınmış fırına veriyoruz ve yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
-Biraz ılıyınca çayın yanında afiyetle yiyoruz:)
0 yorum:
Yorum Gönder