En sevdiğim ve eşimin de en sevdiği Un Helvası :) Yumuşacık pamuk gibi oluyor, kavurması biraz meşakkatli olabiliyor, sabırla karıştırmamız lazım renk değiştirene kadar. Rengini tutturmak önemli, açık kahverengi tonunu tutturmak gerek... O yüzden sıkılmadan, pes etmeden kavuruyoruz:) İşte tarifi...
Oyuncular:
1 paket margarin (bunun yerine ben tereyağ ve sıvı yağ karışımı kullandım)
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
iki avuç fıstık
servis için ceviz
Sahne:
-Yağ ve unu birlikte kavuruyoruz (yaklaşık 20-25 dakika sürüyor)
-Unun rengi değişmeye başladığında orta ateşte sürekli karıştırmamız gerek ki yanmasın.
-Bu arada fıstıkları istediğimiz zaman atabiliriz biraz kavrulmaları iyi oluyor.
-Fotoğraftaki renge kavuşunca, su, süt ve şekeri katıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
-Karıştırdıkça bir bütün olmaya başlayıp suyunu çektiğinde ocağı kapatabiliriz.
-Helvayı tavanın bir kenarında düzgün bir şekilde toplayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla kenardan parçalar kopararak servis tabağımıza diziyoruz.
-Ceviz parçaları veya dövülmüş ceviz ile servis edebiliriz. Afiyet olsun!:)
-Not: Bu ölçüler tam ölçü tarifi, 3-4 kişilik yapacaksanız, yarım ölçüyle yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder