Haşhaşlı Limonlu Kek



Ağızda çıtır çıtır patlayan şekerler vardı ya küçükken, onlara benziyor yerken verdiği his:) Haşhaşlı Limonlu Kek, pamuk gibi birşey oluyo, limon ve vanilya kokusu karışımı mis! Kalıbı güzel seçmek lazım yalnız, ben yuvarlak kalıp kullandım ama uzun dikdörtgen kalıp deneyeceğim bir dahakine daha yüksek olması için. Afiyet ola!

Oyuncular:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya aroması (Dr Oetker'in 4lü küçük paketi var, yoksa 1 paket vanilin de olur)
2 su bardağı un
2 orta boy limonun kabuk rendesi (ince rende ile)
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu

Sahne:
-Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar iyice mikserle çırpıyoruz.
-Köpüren ve kabaran karışıma tereyağını da ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
-Süt ve vanilya aromasından sonra un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını da ekleyip karıştırıyoruz (1-2 dk)
-Kek hamurumuzu yağlanmış kalıba döküyoruz (ben kalıptan çıkarırken biraz zorlandım, yağın üstüne biraz da un serpeceğim bir daha).
-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz, bir bıçak yardımıyla içinin hamur olup olmadığını kontrol edip fırını kapatıyoruz. (ilk yarım saat fırını açmayalım, benimki 35-40 dk sürdü pişmesi, tabi fırına göre değişebilir)
-Kek biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz, dilimleyip haşhaşlı limonlu kekimizi haşhaşları çıtırdatarak yiyoruz:)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri