Çikolatalı Vişneli Kek


Buzluktaki vişneler nasıl değerlendirilir sorusunun cevabı? Peki ya vişnenin ekşi tadına ne yakışır? Tabi ki kakao ve çikolata:) Sonuç: Çikolatalı Vişneli Kek. Tatlı tatlı kekinizi yerken arada bir ağzımıza gelen vişnenin ferahlatıcı tadı ve yumuşaklığı iki zıtlığın bir araya gelmiş hali tam olarak. Benim aklıma sonradan gelen birkaç öneriye de değineceğim tarif içinde. Mutfakta kakao tozlu, çikolata kokulu keyifli zamanlar dilerim size!:) Kolay gelsin...

Oyuncular:
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kakao (25 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
80 gram bitter çikolata (kare)
1 kase vişne
Yarım su bardağı damla çikolata (tercihe bağlı)

Sahne:
-Yumurta ve şekeri çırpma kabında mikserle çırpıyoruz. Köpük köpük olana kadar 5 dakikadan fazla çırpmakta fayda var.
-Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpıyoruz.
-Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz.
-O arada benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekliyoruz, karıştırıyoruz.
-Vişnelerin yarısını suyunu peçeteyle alarak una buluyoruz ve karışıma ekleyip spatula ile hafifçe karıştırıyoruz. Vişneleri unlamamızın nedeni dibe çöküp kalıba yapışmaması için.
-Margarin/tereyağ ile kalıbımızı güzelce yağlıyoruz. İşimizi sağlama almak için üstüne bir de kalıbımızı unluyoruz. (Ben un kullandım ama aslında kekimiz kakaolu olduğu için kakao kullanmak daha mantıklı olacaktı, siz kakao kullanın bence. Görüntüde kekin dışında beyazlıklar da oluşmaz böylece.)
-Kalan vişnelerimizi üzerine serpiyoruz. Burada bir not, aklıma önceden gelseydi içine yarım su bardağı kadar da damla çikolata serperdim, çikolata tadı daha yoğun olurdu, tercihinize kalmış)
-180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz ve 40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz. İlk yarım saat fırını hiç açmamakta fayda var. Sonrasında kontrol için bıçak batırabilirsiniz, hamur yapışmazsa işlem tamamdır:)
-Fırını kapatınca bir süre fırın kapağı açık şekilde bekletip öyle çıkarıyorum tezgaha.
-Kalıptan çıkarmak içinse kesinlikle soğuğa yakın oranda ılımasını beklememiz gerekiyor. Yoksa hayal kırıklığı yaşayabiliriz kalıpla bütünleşen keki görünce.
-Çayın yanında afiyetle yiyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri