Mantar Çorbası'nı çok severim. Genelde kremalı olarak düşündüğüm için daha önce hiç cesaret etmemiştim yapmaya, ama yapanların çorbasını afiyetle yerim:) Zaten genel itibariyle de çorbacı olduğum söylenir hep yakınlarımca, çorbasız yemeğe yemek demem, hele de kışın...Krema yerine un ve süt kullanarak daha hafif bir çorba olacağını düşündüğüm için bu tarifi tercih ettim. Mantarları iri fakat ince ince doğrayarak yerken dişe dokunmasını tercih ettim fakat blender ile inceltmek ve daha parçasız bir çorba elde etmek de mümkün, hep sizin tercihinize kalmış:) Yanında güzel bir parça ekmekle başlı başına besleyici bir öğün olabiliyor koca bir kasede içerseniz...Afiyet olsun.
Oyuncular:
300 gram mantar
1 orta boy soğan
1 küçük diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
süslemek için taze fesleğen veya taze nane
Sahne:
-Soğanımızı ve sarımsağımızı ince ince kıyıyoruz.
-Mantarlarımızı büyüklüğüne göre önce yarıya bölüyoruz, her bir yarıyı da halkalar halinde ince ince doğruyoruz. (ben ilk defa şef bıçağımı bu kadar hızlı kullanabildim,i zaten şef bıçağı çalışmalarına mantar ile başlanması öneriliyor yumuşak olduğu için, aklınızda bulunsun;) )
-Tenceremizde sıvı yağ ve tereyağımızı ısıtıyoruz, soğan ve sarımsaklarımızı kavuruyoruz.
-Mantarlarımızı ekleyip suyunu saldıktan sonra ağzı açık şekilde karıştırarak kavuruyoruz, suyunu çekene kadar devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
-Unu ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
-Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmasını engelleyerek karıştırıyoruz, kıvam alana kadar devam ediyoruz.
-Çorbamız göz göz olunca suyu da ekleyip karıştırıyoruz, orta ateşte 5-10 dakika pişmeye bırakıyoruz ara ara karıştırarak. Tuz ve karabiberini tadına bakarak ayarlıyoruz.
-Altını kapattığımız çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra koca bir kaseye doldurup afiyetle yiyoruz:)
Oyuncular:
300 gram mantar
1 orta boy soğan
1 küçük diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
süslemek için taze fesleğen veya taze nane
Sahne:
-Soğanımızı ve sarımsağımızı ince ince kıyıyoruz.
-Mantarlarımızı büyüklüğüne göre önce yarıya bölüyoruz, her bir yarıyı da halkalar halinde ince ince doğruyoruz. (ben ilk defa şef bıçağımı bu kadar hızlı kullanabildim,i zaten şef bıçağı çalışmalarına mantar ile başlanması öneriliyor yumuşak olduğu için, aklınızda bulunsun;) )
-Tenceremizde sıvı yağ ve tereyağımızı ısıtıyoruz, soğan ve sarımsaklarımızı kavuruyoruz.
-Mantarlarımızı ekleyip suyunu saldıktan sonra ağzı açık şekilde karıştırarak kavuruyoruz, suyunu çekene kadar devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
-Unu ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
-Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmasını engelleyerek karıştırıyoruz, kıvam alana kadar devam ediyoruz.
-Çorbamız göz göz olunca suyu da ekleyip karıştırıyoruz, orta ateşte 5-10 dakika pişmeye bırakıyoruz ara ara karıştırarak. Tuz ve karabiberini tadına bakarak ayarlıyoruz.
-Altını kapattığımız çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra koca bir kaseye doldurup afiyetle yiyoruz:)
0 yorum:
Yorum Gönder