Limonlu Cheese Cake



En sevdiklerimden:) Haftasonu yapmayı planlıyordum, haftasonu ev tembelliğinden Pazartesi'ye kaldı:) Evde yemek sonrası kendime uğraş buldum, öyle kısa filan sürmedi valla, toplamda ortalığı toplamayı filan da sayarsak 1-1.5 saatimi aldı, ama değdi mi değdi:) Bir gün beklettikten sonra Salı akşamı yedik afiyetle, tabaklara servis ederken dökülen parçaları elimle ağzıma atarken "Böyle bir tat yok, böylesini yemedim" sesleri mutfaktan salona doğru yol aldı:):) Gerçekten severek yerim dışarda da Limonlu Cheese Cake. Ama övünmek gibi olmasın bunun gibisini pek az yemişimdir:):) Hiçbir tarifimde böyle abartılı cümlelerim olmadı bilirsiniz, ama cheese cake'im bunu haketti gerçekten:) Tarifler arasından başarılı bir seçim olmuş tek seferde...

Oyuncular:
    Tabanı için:
1.5-2 paket Ülker Başak veya Eti Burçak Bisküvi
1 su bardağı fındık
100 gr tereyağı

    Krema için:
400 gr(2 paket) labne peyniri
3/4 su bardağı şeker
1 kutu hazır krema
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 limon suyu
1 limon ve yarım protakal kabuğu rendesi
3 yumurta

    Sosu için:
1 limon suyu
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker


Sahne:
-Kek tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondodan geçirerek karıştırıyoruz.
-Çok ısıtmadan erittiğimiz tereyağını bisküvi ve fındık tozumuza katarak karıştırıyoruz.
-22 cm'lik veya buna yakın bir kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kelepçeyi kapatıyoruz. Ben kalpli kalıp kullandım.
-Yağlı bisküvi karışımımızı kalıbın dibine ve duvarlarına oturtuyuruz elimizle bastırarak, eşit kalınlıkta. Ve buzdolabına koyuyoruz biraz donması için.
-O arada kremaya başlıyoruz: Labne peynir ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Sonra yumurta hariç tüm malzemeyi ekleyip biraz daha çırpıyoruz. (çırpma sürelerini uzun tutmuyoruz)
-En son yumurtaları teker teker kırıp biraz daha çırpıyoruz.
-Buzdolabındaki kelepçeli kalıbımızdaki tabanın üstüne kremamızı döküyoruz. Kremanın cıvık olması sizi korkutmasın, bu normal:)
-Kalıbın dışına alüminyum folyo sararak 2 parmak su dolu fırın tepsisine koyup önceden 175 dereceye ısıtılmış fırına sürüyoruz.
-45 dakikaya ayarlıyoruz, üstünün beyazlığı gitmeyecek kadar pişmesi gerekiyor, gerekirse ısıyı azaltarak 45 dakikayı tamamlıyoruz. Benim arada 100 dereceye kadar düşürdüğüm oldu.
-Kek pişerken sosumuza geçiyoruz: limon suyu ve portakal suyunu 1.5 su bardağına su ile tamamlayarak, şeker ve nişasta ile birlikte çırparak pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
-Kekimizin pişme süresi bittikten sonra fırının kapağı yarım açık şekilde soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada sallandığında çok hareket etmeyecek kadar pişmiş olması gerekiyor krema kısmının.
-Kekimiz soğurken sosumuzu da ara ara karıştırıyoruz. En son ılıyan kekin üzerine sosumuzu da ekleyerek buzdolabına kaldırıyoruz, üstünü kapatırsak terleyebilir, bir süre üstü açık kaldıktan sonra kapatabiliriz.
-Ben iyice soğuduktan sonra kelepçeyi çıkardım sabahleyin. Yağlı kağıt üzerinden de ayırarak kabıma aldım.
-Üstünü süslemek için limon dilimleri, çilek, hindistan cevizi vaya yakıştırdığınız herhangi bir malzeme kullanabilirsiniz, ben yeme heyecanıyla unuttum:)
-Yemek için 1 gün beklemek daha iyi oluyor, iyice soğuyor kıvamı güzelleşiyor. Afiyet olsun!


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri