İrmik Lokumu


Minik mi minik, tatlı mı tatlı bir tarifimiz var:) İrmik Lokumu... Evde tatlı krizlerine girdiğinizde atıştırmalık olarak yapılabilir... Sunumu istediğiniz gibi güzelleştirerek misafirler için yapılabilir. Sevdiklerinize sürpriz olarak yapılabilir;) Hele hele sütlü tatları seviyorsanız, dışını da seçeceğiniz sevdiğiniz başka bir tatla kaplayarak iki tadı birleştirebilirsiniz. Hatta üzerine fındık, ceviz ekleyerek tadına tat katabilirsiniz...Yapması da çok zevkli, yuvarlama aşamasında haşır neşir olduğum hamur beni rahatlatıyor, sonra dışlarını kaplayıp güzelleştirdikçe daha da hoşuma gidiyor... Haydi kolay gelsin!!

Oyuncular:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
8 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme değil, normal)
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
dışını kaplamak için hindistan cevizi ve kakao

Sahne:
-Süt, irmik ve toz şekerimizi ocakta orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
-Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
-Muhallebi kıvamı alıp katılaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
-Sıcaklığı azalınca içine krem şantimizi toz olarak döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
-Elimizi yakmayacak ısıya kavuşana kadar ara ara karıştırıyoruz.
-Yanımıza bir kase su alıyoruz. Parmak uçlarımızı ve avuç içimizi ıslattıktan sonra karışımdan bir miktar alarak avcumuzda yuvarlıyoruz. Her seferind suyla ıslatmak gerekiyor yoksa fena yapışıyor ele:)
-Bir tabağa hindistan cevizi döküyoruz, bir diğerinde de hindistan cevizi ve kakaoyu karıştıriyoruz.
-Biriktirdiğimiz yuvarlak topların yarısını düz hindistan cevizine, diğer yarısını da kakaolu hindistan cevizine buluyoruz ve servis edeceğimiz kaba diziyoruz.
-Hazır olan irmik lokumlarımızın kabını streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. 1-2 saat soğuduktan sonra servis edebiliriz.
-Dış malzeme olarak rondodan geçirilmiş fındık, ceviz, bisküvi, antep fıstığı gibi alternatifler deneyebilirsiniz. Ben kakaolu hindistan cevizini sevdim. Dışını kapladıktan sonra ortasına bir fındık, ceviz de yerleştirilebilir, tam lokum olur o zaman:) Hatta bir dahaki sefere içine dövülmüş ceviz koymayı düşünüyorum;) Afiyet şeker olsun!!

 



0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri