Balkabağı Çorbası






Balkabaklı tarifler devam eder demiştim:) Evdeki kabağı bitirene kadar denemelerim gelecek. Çorbadan hiç vazgeçemem beni tanıyanlar bilirler, dışarda yemek yediğimde bile yana yana çorba arar bulurum:) Balkabağı Çorbası da ilginç geldi, düdüklü arkadaşımla hızlıca yapabileceğimi düşündüğüm için giriştim. Tatlımsı lezzetiyle karabiberi birleştirince görüntü de kıvamlı mercimek çorbasına benzeyince yemesi güzel oldu gerçekten. İçinde ne olduğunu söylemeseniz çoğu kişi anlamaz bence, o yüzden çocuklara da kolaylıkla yedirilebilir, mevsiminde bu faydalı besini de almış olurlar böylece;)

Oyuncular:
Yarım kilo balkabağı (yaklaşık 3 kalın dilim)
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
4 su bardağı su
Yarım tavuk bulyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber,
Yarım çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı süt kreması


Sahne:
-Soğan ve sarmısağı yemeklik doğruyoruz.
-Balkabağı, havuç ve patatesi olabildiğince minik doğruyoruz (minik doğramak pişme süresini hızlandırır)
-Eğer düdüklü tencere kullanacaksanız, krema hariç tüm malzemeleri üstüste ekleyip düdüklüyü uygun dereceye getirip pişiriyoruz.
-Eğer düdüklü tencere kullanmayacaksanız, sırayla soğan, sarmısak, havuç, patates ve kabağı ekleyip azar azar kavurarak suyunu ekleyip pişmeye bırakabilirsiniz yumuşayana kadar.
-Karabiberi, kabağın tatlı lezzetini dengelemek için istediğimiz oranda ekliyoruz. Kimyon da aynı amaçla kullanılıyor ama miktarını abartmamak lazım, baskın bir tat çünkü.
-En son pişen sebzelerimizi el blenderı ile püre haline getiriyoruz.
-Son olarak ta kremamızı ekliyoruz, bu da güzel bir kıvam veriyor çorbamıza. afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri