Hızlı Tiramisu


Evimize ilk defa gelecek arkadaşlarımız için ellerimle birşeyler yapmak istedim, fakat zaman biraz kısıtlıydı. Evde de hazır pastabanım vardı çikolatalı, elimde de tiramisu tarifim hazırdı:) E Tiramisu yapsana! geldi içimden:) Fakat zaman gittikçe daraldığı için ve de yumurtalı, pişirmeli bir krema hazırlamak yerine daha hafif birşeyler yapmak istedim ve bu tarifi buldum, malum benim genel tarzıma da uyuyor;) Hızlı Tiramisu: Sonuçta çok beğenildi, afiyetle yenip merak içinde bir süre beklettikten sonra tarifi de verdim tabi ki...Yalnız malzemeleri tam kullanın, artırmayın:) Ben artırdım o yüzden pastanın üst kısmı biraz kuru kalmıştı, gerçi öyle sevenler de var çok ıslak tercih etmeyenler mesela ama tam usulüne göre olsun bence! Buyrun tarifimize...

Oyuncular:
1 tane hazır çikolatalı pastaban
1 su bardağı +1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
2 yemek kaşığı dolusu kakao

    Krema için:
1 paket (200 gr) labne peyniri (Pınar labne aldım ben, suyunu da süzdüm)
1 paket (200 ml) krema
1 kahve fincanı pudra şekeri


Sahne:
-Pastabanı ıslatmak için sıcak su ve  nescafeyi karıştırıyoruz. Su ölçüsünün 1 su bardağını kaynar, 1 çay bardağını ise kahveyi erittikten sonra soğuk ekleyebilirsiniz. Karışımı soğumaya bırakıyoruz.
-Krema için, labne peyniri, krema ve pudra şekerini karıştırıp mikser ile kıvam alana kadar çırpıyoruz. İlk başta cıvık olması sizi korkutmasın çırptıkça kremalaştığını göreceksiniz.
-Pastabanın alt katını nescafeli soğumuş suyun yarısını kullanarak ıslatıyoruz.
-Islanan alt katın üzerine kremamızın yarısını döküp spatula ile yayıyoruz. Çok bastırmamaya çalışalım çünkü pastanın alt katını ıslattığımız için biraz ezilebiliyor, yüksekliği azalıyor:)
-Kremanın üstüne üst kat pastayı koyup, kalan nescafeli su ile ıslatıyoruz. Burada da kalan suyu kullanalım, ben kullanmadığım için biraz kuru kalmıştı, aslında krema da alttan üstten ıslatır diye düşünmüştüm ama o etki bir gün kadar bekleyince oluyor ancak...
-Kalan kremayı üstüne (isterseniz yanlarına da) kaplıyoruz.
-Hızlı Tiramisu'muz hazır, üzerine isterseniz dolaba kaldırırken isterseniz servis ederken kakao serpiyoruz. (Ben dolaba kaldırmadan önce serptim ama ıslandığı için rengi koyulaştı, sonra serpmek daha iyi bir fikir olabilir görüntü açısından:) )
-Servis etmeden önce dolapta en az 1 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun!


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri