Haydi dolapta kalan şeftalileri değerlendiriyoruz:) Arkadaşlarımızla bahçede yaptığımız mangal sefası sonrası çayın yanında iyi gider diyerek hızlıca şipşak yaptığım tatlıdır kendisi. Şeftalili Crumble çok beğeni gördü, sürpriz olduğu için mi yoksa tadı gerçekten güzel olduğu için mi bilmem ;) Yanında 1-2 top dondurma ile süper gidiyor gerçekten. Mevsim meyveleriyle denenebilir şeftali yerine. Mesela mürdüm eriği bir sonraki denemem olacak muhtemelen... Tart hamuruna yakın kolay bir hamuru var. Yaklaşık 20 dakikada fırına vermiştim, 20 dakikada da pişti. Hızlıca hafif bir tatlı yapmak isterseniz işte tarifimiz... Kolay gelsin!
Oyuncular:
4 adet büyük boy şeftali
1.5 su bardağı un
100 gram soğuk tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Sahne:
-Şeftalileri doğrayıp tart kabımızın tabanına seriyoruz. Büyük tart kabı yerine küçük sufle kapları da denenebilir, sunumu da gayet şık olur.
-Hamurumuz için, soğuk tereyağını küp küp doğruyoruz, Tüm malzemeleri ekleyip parmak uçlarımızla birbirine yediriyoruz.
-Malzemeler karıştıktan sonra avuç içimizde ufalayarak kırıntı haline getiriyoruz.
-Hamur kırıntılarımızı şeftalilerin üzerine seriyoruz, 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz.
-Yaklaşık 20-25 dakika kadar üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz (Alttan da şeftalilerin fokurdadığını göreceksiniz)
-Dışarda ılıttıktan sonra dondurma ile servis edip afiyetle yiyoruz:)
0 yorum:
Yorum Gönder