Ev Pizzası


Malum adı üstünde Ev Pizzası, biraz şekli bozuk:) İlk denemem olması nedeniyle hamurla biraz uğraştım, Mürü'nün hamurla imtihanı şeklinde:) Çok beğenerek her TV karşısına geçtiğimde açtığım tek vazgeçilmez kanalım 24 Kitchen'da sevdiğim şeflerden birini izlerken ben de denemeliyim dedim. Ama izlediğim kadar kolay olmadı hamuru toplaması ve açması doğrusu. Başka hamurlar da deneyeceğim, bu gayet kıtır ve ince bir hamur oluyor, un ve yumurta sadece... Üzeri ezine peyniri ve sucuk ağırlıklı oldu fakat istenilen şekilde değiştirilebilir. İki aç insana fazla fazla yetiyor kesinlikle:) Kolay gelsin ve afiyet olsun.

Oyuncular:
       Hamuru için:
2 yumurta
1.5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

       Üzeri için:
Yarım soğan
1 sarımsak
2-3 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kadar domates suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım sucuk
100 gr kadar ezine klasik peyniri
2 dolmalık yeşil biber
1 kırmızı biber
Yarım su bardağı kaşar rendesi
10 tane kadar cherry domates

Sahne:
-Öncelikle hamurla başlıyoruz. 1 su bardağı unu tezgahta havuz haline getirip üzerine de kabartma tozunu serpiştiriyoruz.
-Ortasına 2 yumurtayı kırıyoruz.
-Yavaşça çatalla havuzu bozmadan kenarlardan hafif hafif un ekleyerek çırpıyoruz. amaç içinde topaklanmalar olmaması. Aman dikkat havuz bozulursa yumurta kenara kaçar ve artık yakalayamazsınız:)
-Orta kısım krep hamuru kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Sonra yarım bardak kadar unumuzu üzerine döküp, elimizle yavaş yavaş kenardan içe doğru bastırarak sıvı kısmı katılaştırmaya başlıyoruz. Elimize yapışacak illa ki, un ile bunu halledebiliriz.
-Artık yoğurma kıvamına gelince, kenarda kalan hamur parçaları ve unu ayırıp kalan hamuru avuç içimizle tezgaha bastırarak kıvama getiriyoruz.
-Avuç içiyle yoğurma işlemi biraz sürebilir, göz kararı artık homojen bir hamur oldu dediğiniz noktada top yapıp streç filme sarıp kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.
-Hamur dinlenirken sosumuza geçiyoruz: Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp zeytinyağında, salça ve domates suyuyla kısık ateşte kavuruyoruz, toz şekerimizi ekliyoruz. Katı bir sos kıvamı alması yeterli, altını kapatıyoruz.
-Biberlerimizi ince uzun doğruyoruz, ezine peynirini yine ince dilimliyoruz. Sucukları da ince doğruyoruz.
-Hamurumuzu artık açabiliriz, un serpili tezgahta merdane ile büyükçe açıyoruz (Yaklaşık 1 buçuk karış çapında olması yeterli) Çok ince veya çok kalın olmayacak.
-Fırın tepsimizi ters çevirip üzerini havlu peçete yardımıyla zeytinyağlıyoruz ve hamurumuzu üzerine koyuyoruz.
-Hamurun üzerine ilk kat sosumuzdan sürüyoruz, sosu fazla kaçırmayalım, ağır olabiliyor.
-Üzerine sırayla peynir dilimlerini, biberi, sucukları, tekrar biberi, cherry domates parçalarını ve kaşar rendesini serpiyoruz.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
-Çıkarır çıkarmaz yemeye giriştik çok acıktığımız için, biraz beklemekte fayda var, fena yakıyor:)
-Üzerine taze fesleğen yaprakları doğrayıp, yanında ice tea ile süper gidiyor...



0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri