Kaşarlı Mantar Dolma


Çok kolay yarım saatte hazır edebileceğiniz lezzetli bir öğün olabilir Kaşarlı Mantar Dolma. İster ara sıcak olarak yemek davetinizde servis edebilirsiniz, ister hafif bir akşam yemeği için hazırlayabilirsiniz. Yapımı çok pratik, göze de hitap ediyor, daha ne olsun? :) Afiyet olsun!


Oyuncular:
Mantar
Tereyağ
Kaşar

Sahne:
-Oyuncularımız kısa ve öz:) Mantarları yıkadıktan sonra saplarından ayırıyoruz ve ters biçimde çanak olacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
-Mantar çanaklarının içerisine mantarın büyüklüğüne göre göz kararı, yaklaşık yarım çay kaşığı kadar tereyağı koyuyoruz.
-İsteğe bağlı olarak tuz serpilebilir, veya içerisine biber
-Üzerine de dilimlediğimiz küçük kaşar parçalarını yerleştirip 200 derecedeki fırına veriyoruz.
-Yaklaşık 20 dakikada hazır oluyor, kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar bekleyip çıkartıyoruz, ilk sıcağı geçtikten sonra soğumadan afiyetle yiyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri