Kahvaltılık Ekmekler (Pizzamsı)


Haftasonu uzun kahvaltıları seviyor musunuz? Zaten hafta içi kahvaltı sofrasına vaktiniz kalmadığı için haftasonu biraz emek vererek güzel bir kahvaltıyı paylaşmak istiyor musunuz? Ama aynı zamanda klasik kahvaltılıkları da canınız çekmiyor mu? :) Tıpkı ben:) İşte size kolay pratik bir tarif: Kahvaltılık Ekmekler. Görüntüleri pizzayı andırıyor, yemesi de zevkli, tok da tutuyor. Denemesi sizden;) Afiyet olsun...

Oyuncular:
Ekmek dilimleri
Domates Salçası (Kışlık domates sosu kullandım ben)
Kaşar peyniri
Sucuk
Domates

Sahne:
-Sahneye tüm malzemeler birden atlıyor sanki:) Dilimlerin üzerine salça sürüyoruz.
-Salçanın üzerine kaşar peynir rendesinden bir miktar ekliyoruz.
-Üstüne kabuğu soyulmuş ince domates dilimlerinden koyuyoruz
-Domatesin üstüne biraz daha kaşar, sucuk dilimleri ve biraz daha kaşar ile son noktayı koyuyoruz.
-Kaşarlar, malzemelerin birbirine tutunmasını sağlayacak;) Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz.
-Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz.
-Ekmekler çok sertleşmesin derseniz, tepsinin bir kenarına ısıya dayanıklı kapta su da koyabilirsiniz, buharı ekmeği yumuşak tutacaktır (ben yapmadım biraz sert oldu bir sonrakinde mutlaka deneyeceğim)
-Sucukların piştiğini anlarsınız zaten bakınca, kaşarlar da eriyip renk değiştirip kızarmaya başlayınca fırını kapatıp ilk sıcağı biraz geçtikten sonra çayın yanında afiyetle yiyebiliriz:) Yanında da balkonumuzda saksıda yetiştirdiğimiz maydanoz ve biberlerle birlikte:)


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri