Kek'lerin en havuçlusu Havuçlu Kek karşınızda:) Bence kıvamı, tadı, yağı hepsi ideal. Havucun verdiği hafif ıslaklık abartılı değil, tam kıvamında. Pastanelerde aldıklarınızı aratmaz, hem de ev yapımı. Hatta üzerlerine şeker hamurundan yapacağımız mini havuçları da koyarsak süsünü de tamamlamış oluruz. Daha fazla övmeye gerek yok, bence yapıp denemek, tattırmak lazım. Ben de arkadaşımda tattım, yediğimde bayılmıştım, biraz tarifle oynayarak kendime uyarladım;) Afiyet olsun.
Oyuncular:
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı rendelenmiş havuç (yaklaşık 3 orta boy havuç)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Sahne:
-Temel oyuncularımız olan şeker ve yumurtayı tipik kek yapımında olduğu gibi iyice köpürene kadar mikser ile çırpıyoruz.
-Sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
-Havuç, un, tarçın, kabartma tozunu da ekleyerek çırpıyoruz.
-En son cevizlerimizi de katıp karıştırıyoruz.
-Margarinle yağlanmış ve unlanmış borcam/kalıba döküyoruz ve 180 derecede önden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.
-Fırını kapattıktan sonra bir süre içerde, bir süre kapağı açık şekilde beklettikten sonra çıkarıyoruz.
-Kekimiz ılıdıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Kesinlikle tadı çok güzel, çay veya süt ile çok uyumlu arkadaş oluyorlar:) Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder