Kuru Börülcelerimizi Beypazarı ziyaretimizde ordaki satıcı teyzelerden almıştık. Ne yapılır nasıl yenir diye biraz araştırdım, haşlayarak salatası yapılırmış meğer:) Deneyelim dedik annemle bir akşam. Aslında içindekiler meksika fasülye salatası tarifimizdekine benzer, ama başrol oyuncusu değişiyor sadece:) Karşınızda Kuru Börülce Salatası...
Oyuncular:
1 su bardağı kuru börülce
1 adet küçük konserve mısır
1-2 adet közlenmiş biber
5-6 adet küçük kornişon turşu
Maydanoz
Dereotu
Zeytinyağı, yarım limon, tuz
İsteğe göre 2-3 dal taze soğan
Sahne:
-İlk olarak börülcelerimizi bir gün önceden sıcak suya ıslamamız gerekiyor. Eğer unuttuysanız aynı gün sabah da olur.
-Islanan börülcelerimizi yeni bir suda haşlıyoruz. Haşlanma süresi normal fasulyeye göre daha kısa o yüzden ara ara kontrol etmekte fayda var pişip pişmediğini.
-Haşladığımız börülcelerimizi süzüyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
-Soğuyan börülcelerimizi geniş bir salata kabına aktarıyoruz. Üzerine diğer malzemelerimizi (biber ve turşuyu küçük doğrayarak) atıyoruz.
-İyice karıştırıyoruz, ama ezmeden!
-Dilerseniz taze soğan da katabilirsiniz ama artan salata olursa saklamayamazsınız. Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder