Kuru Börülce Salatası



Kuru Börülcelerimizi Beypazarı ziyaretimizde ordaki satıcı teyzelerden almıştık. Ne yapılır nasıl yenir diye biraz araştırdım, haşlayarak salatası yapılırmış meğer:) Deneyelim dedik annemle bir akşam. Aslında içindekiler meksika fasülye salatası tarifimizdekine benzer, ama başrol oyuncusu değişiyor sadece:) Karşınızda Kuru Börülce Salatası...

Oyuncular:
1 su bardağı kuru börülce
1 adet küçük konserve mısır
1-2 adet közlenmiş biber
5-6 adet küçük kornişon turşu
Maydanoz
Dereotu
Zeytinyağı, yarım limon, tuz
İsteğe göre 2-3 dal taze soğan

Sahne: 
-İlk olarak börülcelerimizi bir gün önceden sıcak suya ıslamamız gerekiyor. Eğer unuttuysanız aynı gün sabah da olur.
-Islanan börülcelerimizi yeni bir suda haşlıyoruz. Haşlanma süresi normal fasulyeye göre daha kısa o yüzden ara ara kontrol etmekte fayda var pişip pişmediğini.
-Haşladığımız börülcelerimizi süzüyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
-Soğuyan börülcelerimizi geniş bir salata kabına aktarıyoruz. Üzerine diğer malzemelerimizi (biber ve turşuyu küçük doğrayarak) atıyoruz.
-İyice karıştırıyoruz, ama ezmeden!
-Dilerseniz taze soğan da katabilirsiniz ama artan salata olursa saklamayamazsınız. Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri