Uzun zamandır denemek istediğim bir tatlıydı. Buna özel kuplar bile alıp hazır etmiştim, o derece:) Kısmet, kız kıza toplandığımız bir akşamaymış. Bahçe oturmasında yemeğin üstüne yemek için, ilk defa denedim Magnolia Puding tarifini. Bir adet de bahçe fotoğrafı ekliyorum o yüzden;) Görüntü zaten harika, ama tattığım ilk 2 kaşık o kadar güzel geldi ki, pudingi acayip güzel:) Mutlaka deneyin, ben çilekli denedim, muzlu, kivili gibi değişik versiyonlar yapılabilir tabi ki. Hatta bu pudingi kakao ile karıştırarak kakaolu puding olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Oyuncular:
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız 3/4 su bardağı kadar konabilir)
1 kutu süt kreması (200 ml)
1 paket cici bebe bisküvisi
çilek
Sahne:
-İlk olarak ocaktaki tenceremize süt, un, yumurta sarısı, vanilya ve şekerimizi ekliyoruz. Nişastayı biraz süt ile bir kase veya bardakta yumuşatıp dökmenizi tavsiye ederim, yoksa tencerenin dibine yapışıp biraz uğraştırabiliyor.
-Karışımımızı bir çırpıcı yardımıyla orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pişmesi biraz zaman alıyor sabırlı olun. Puding göz göz olana kadar sabırla karıştırıyoruz ki dibi tutmasın ve topaklanmasın.
-Pişen pudingimizi ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
-Bu arada cici bebe bisküvilerimizi rondoda toz haline getiriyoruz ve hazır ediyoruz.
-Çileklerin yapraklarını kesip fotoğraftaki gibi duracak şekilde, dikine, çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz ve hazır ediyoruz.
-Soğuyan pudingimize en son kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz çırpıcı ile ve pudingimiz hazır.
-Sıra geldi kuplarımızı süslemeye, kuplarımızın cam olması görüntüyü sergilemek için önemli. Tabanına bir yemek kaşığı kadar toz bebe bisküvisinden koyuyoruz ve tabanını düzlüyoruz. (tabana yapışarak hareket etmemesi için bir çay kaşığı kadar soğuk süt gezdirebiliriz üzerine)
-Tabanına bisküvi koyduğumuz kupların duvarlarına, dilimlediğimiz çilekleri yapıştırarak diziyoruz.
-Üzerine bir kepçe pudingten koyuyoruz ve üzerini kepçenin tabanıyla düzleştiriyoruz. (Çilekleri kenarlara yapıştıramazsak puding boşlukları doldurarak çilekleri kapatacaktır, o yüzden yapışmalarına dikkat edin))
-Kremanın üzerine tekrar 1-2 yemek kaşığı kadar toz bisküvi serpip düzleştiriyoruz. Dolaba soğumaya kaldırıyoruz.
-Servis ederken üzerine dilimlediğimiz çileklerden koyuyoruz. İsteğe göre, çikolata sos, fındık tozu, fıstık vs. de eklenebilir. Tadı damağımızda kala kala afiyetle yiyoruz:)
0 yorum:
Yorum Gönder