Makarna Fırında



Makarnanın her türlüsünü severim, malum kolayca yapılabildiği için genelde ilk tercihlerimden:) Ama makarna fırına girecekse bir miktar daha fazla uğraştırıyor onu söyleyeyim…Kritik noktalar beşamel sosu tutturmak ve en son tüm malzemeleri karıştırırken gereken kol gücü:) En sevdiklerimdendir makarna fırında, bayılırım. Dışardakiler her zaman aynı tadı vermiyor o yüzden kendi isteğinize göre ufak tefek oynamalarla, içeriğine istediğiniz malzemeleri ekleyerek (mantar, salça, kıyma, yeşillik gibi) kendi tarifinizi belirleyebilirsiniz.

Oyuncular:
1 paket fırın makarna
Yarım kalıp rendelenmiş beyaz peynir (az miktarı kaşar peyniri olabilir)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir (üzeri için)
     
     Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı süt (ılık olması tercih sebebi)
Tuz (tercihe göre)
Karabiber (tercihe göre)

Sahne:
-          1 paket fırın makarnamızı ortadan ikiye bölerek suda haşlıyoruz, tabi suya yapışmaması için sıvı yağ ve tuz da eklemeyi unutmuyoruz.
-          Makarna haşlanırken beyaz peynir ve kaşar peynirlerimizi rendeliyoruz (beyaz peynir yumuşaksa ezilebilir de)
-          Makarna haşlanma seviyesi normal makarnaya göre biraz daha az olmalı ki fırında da pişmeye devam edecek.
-          Haşlanan makarnamızı soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakıyoruz, yapışmasınlar diye arada sallamayı veya karıştırmayı öneriyorum.
-          Beşamel sosumuza başlıyoruz: Margarin ve unu orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
-          Un hafif renk değiştirip beyazlaşınca ve un kokusu mutfağı sarınca ılık sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyoruz, topaklanmaması için ılık süt ve sürekli karıştırmak önemli.
-          Beşamel sos, kıvamını alıp karıştırırken tencerede izler bırakarak yapışmayıncaya kadar pişirilir.
-          Süzülen makarna, beyaz peynir rendesi ve beşamel sosu geniş bir kapta kavuşturuyoruz ve karıştırıyoruz. Karıştırma kısmı biraz zor olabiliyor miktardan dolayı.
-          Karışımı geniş kare borcama döküyoruz, üzerine çok bastırmayalım çünkü sıkı sıkı değil biraz gevşek olması makbul.
-     Kaşar rendesini üstüne dökerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz (tahmini 15 dk)
-          Kızaran makarnamızı biraz ılıdıktan sonra dilimliyor ve afiyetle yiyoruz.
-          Porsiyon sayısı 8-10 kişilik oluyor, ona göre yarım ölçü de deneyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri