Kolay Kek




Kolay Kek en hızlı yapılabilen ve en temel içerikli kekimdir, yapımı basit ama tadı kalıcıdır:)
Afiyet olsun...


Oyuncular:
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5-6 damla limon suyu
1 paket kakao
3 çorba kaşığı hindistan cevizi

Sahne:
- Yumurtalarla şekeri mikserle iyice köpük kıvamına gelene kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpıyoruz.
- Karışıma süt ve sıvı yağı ekleyip düşük devirde çırpmaya devam ediyoruz.
- Unu karışımın üzerine döküyoruz, çırpmaya başlamadan önce üstüne kabartma tozunu da döküyoruz ve kabartma tozunun üzerine köpürtecek kadar 5-6 damla limon suyu sıkıyoruz (bu annemin özellikle yaptığı birşey, kabartma tozunun etkisini artırdığı söyleniyor hem de bir limon aroması katıyor az da olsa).
- Çırpmaya devam ettikten sonra, hindistan cevizini de ekliyoruz. (bu da keki hafifleten bir lezzet katıyor)
- Kek hamuru kıvamına gelen hamurun yarısını kalıba döküyoruz (benimki kelepçeli dilimli kalıptı), kalan yarısına kakaoyu karıştırıp kalıptaki hamur çemberinin ortasına yeni bir çember halinde döküyoruz (kakaolu kısmın ortada kalması için)
-180 derece fırında 45 dk pişiriyoruz, bıçak batırarak bıçağa hamur yapışmadığından emin olunca fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıyoruz (burada kekin soğuması kritik yoksa kalıptan ayıramamak bayağı strese yol açabiliyor), sonrasında afiyetle yiyoruz :)


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri