Anne Tostu





Anne Tostu haftasonu ailece yapılan kahvaltıların vazgeçilmezidir. Annelerin özel karışımıdır. Bu da benim anneciğimin karışımı, mis kokulu başlayan bir haftasonu için mükemmel bir tarif, afiyet olsun şimdiden!!

Oyuncular:
10 dilim ekmek (tercihe göre beyaz veya tahıllı ekmek, bayat ekmekleri değerlendirmeye birebir.)
Yarım kalıp beyaz peynir
1 yumurta
1 adet yeşil köy biberi (yoksa sivri biber de olur, tercihe göre acı veya tatlı)
1 adet kırmızı biber (çok büyük ise yarısı olur)
pul biber
tuz (tercihe göre)
üstüne en son konmak üzere biraz kaşar peynir rendesi

Sahne:
- Çatalla ezilmiş beyaz peyniri, yumurtayı, ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberi iyice karıştırıyoruz.
- İsteğe göre pul biber ve tuz ekliyoruz.
- Özel anne karışımını ekmek dilimlerinin üzerine yayarak paylaştırıyoruz.
- Ekmeklerimizi yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Tepsiyi 150 derecedeki fırına sürüyoruz ve hafif pembeleşene ve biber kokuları gelene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarmadan biraz önce üzerlerine kaşar peyniri rendesinden biraz biraz ekliyoruz.
- Fırını kapattıktan 3-4 dk sonra fırından çıkardığımız mis kokulu ekmekleri aile efradına servis ediyoruz, afiyetle yiyoruz:)



0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri