Vişneli Beyaz Çikolatalı Kek


Değişik bir kek yapsam, ne yapsam; aynı zamanda da bir önceki kek denememden kalan bademleri ve buzluktaki vişneleri değerlendirsem, içinde farklı birşeyler de olsa diye düşünürken bu tarifi buldum. Diğer kek tariflerime göre biraz farklı, o yüzden yapım aşamasında biraz tereddüte düşmedim değil:) Hatta fırına attıktan sonra "bunda kabartma tozu yoook, nolcak?!?" diye kara kara düşündüm, 10-15 dk sonra kabarmaya başlayana kadar:) Yine de diğer kekler gibi çok kabarmasını, pufur pufur olmasını beklememeliyiz, hem badem unu ağırlaştırıyor hem de dediğim gibi kabarması için ek bir malzeme kullanmıyoruz. Farklı bir deneme oldu benim için ama sınıftan geçti, arkadaşlarımdan da geçer not alarak ;) Bana badem unundan dolayı biraz ağır geldi ama alışkın olmadığımdandır. Böyle tatları sevenlere birebir... Denemesi bedava:) Vişneli Beyaz Çikolatalı Kek. Kolay gelsin, afiyetle yiyin!

Oyuncular:
175 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 +1/4 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
3/4 su bardağı toz badem (badem unu)
1 çay bardağı vişne
80 gr beyaz çikolata (1 kare)
tuz

Sahne:
-Yumuşamış tereyağı  ve toz şekeri bir kapta şeker eriyene kadar (dibinde çıtır çıtır sesler gelmeyene kadar) çırpıyoruz.
-Krema kıvamına gelen karışıma önce ilk yumurtamızı kırıp çırpıyoruz, sonra 2. yumurtayı ekleyip çırpıyoruz.
-Vanilya özütü (yoksa toz vanilin de olur) ve bir tutam tuzu katarak çırpıyoruz.
-Ayrı bir kapta karıştırdığımız un ve badem ununu (badem unu bulamazsanız kabuksuz bademleri rondodan geçirerek de kullanabilirsiniz.)tereyağlı karışıma spatula ile dıştan içe doğru yediriyoruz. Çok karıştırmıyoruz.
-En son da bir kısmını üstüne koymak üzere ayırdığımız vişneleri ve beyaz çikolata parçalarını atıp son bir daha karıştırıyoruz.
-21-22 cm kelepçeli kabı tereyağla yağlayıp, karışımı boşaltıyoruz, spatula ile üstünü düzeltip kalan vişne ve çikolataları serpiyoruz.
-170 derece önceden ısınmış fırında 40 dk pişiriyoruz. İlk yarım saat hiç açmadan sonra da kürdan testi ile piştiğini anladığımızda çıkarıyoruz ve afiyetle yiyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri