Her türlüsünü denemek istediğim şey: kek:) Bu seferki evde aşureden kalan, daha fazla beklerse gidici olan üzümler ve taze taze ayıklanan cevizlerle birlikte oldu: Üzümlü Cevizli Kek. Biraz doğaçlama bir deneme oldu, ilk defa elimde açık bir tarif yokken ezberden yaptım göz kararı:) Neyse ki kıvam tuttu da rezil olmadım... Akşama evde yemeğiniz de hazırsa, eve gelir gelmez girişebileceğiniz bir iş bence. Evi mis gibi saran kokular uğraşmama değdi gerçekten;) Kolay gelsin.
Oyuncular:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi ve 5-6 damla limon suyu
1 su bardağı iri kıyım ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Sahne:
-Her kekte olduğu gibi öncelikle yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde 3-4 dakika iyice çırpıyoruz.
-Sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
-Üzerine un, vanilin ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kabartma tozunun üzerine denk gelecek şekilde limonumuzdan birkaç damla sıkıyoruz. Limon kabuğu rendesini de ekleyip karışana kadar kısa bir süre çırpıyoruz.
-En on ayrı bir kase içerisinde 1-2 yemek kaşığı un ile üzüm ve cevizleri karıştırıp unlanmalarını sağlıyoruz (böylece dibe çökmelerini engelliyoruz)
-Unlanmış üzüm ve cevizi karışıma ekleyip Spatula ile dıştan içe doğru karıştırıyoruz.
-Yağlanmış kalıbımıza döktüğümüz kekimizi 180 derece ısınmış fırında 50-55 dakika kadar pişiriyoruz. Kürdan testinden geçerse, fırını söndürüp, biraz fırında bekletip sonra dışarda ılımaya bırakıyoruz.
-Ilıdıktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp dilimledikten sonrası belli:) Afiyetle yiyoruz:)
0 yorum:
Yorum Gönder