Pratik Poğaça (3-2-1)


Pratik Poğaça, annemin yeni keşfettiği ve bize sık sık yaptığı bir tarif. 3-2-1 diye de geçiyor çoğu yerde. İçindeki 3 temel malzemenin miktarlarını gösteriyor aslında bu sayılar. O yüzden içindekileri hatırlamak kolay oluyor. Yumurta yok, maya yok, süt yok, mayalamak yok, o sebeple de pratik. Canınız çektiğinde kolayca hazır edebilirsiniz. İçinde 3 paket kabartma tozu olmasından da çekinmeyin, tadında bunu hissetmiyorsunuz bile... Mayalı poğaçalara benzer pofuduk bir sonuç çıkıyor ortaya, nefisssss:)

Oyuncular:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
4-5 su bardağı un
1 tutam tuz

     İç malzeme:
Beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz

     Üzeri için:
1 kaşık pekmez
2 kaşık su
Susam/Çörek otu/Çekirdek içi


Sahne:
-Oyuncular az olunca sahne serbest:) 3-2-1 ismine uyan malzemeleri derin bir kapta kaşıkla karıştırıyoruz. Kabartma tozu, yoğurt ve sıvıyağ...
-Tuzu ekliyoruz
-Alabildiğine un katıp yoğuruyoruz. Kıvamı ele yapışmayacak seviyede yumuşak olmalı (mayalı hamur gibi)
-Hamurumuz top haline gelebildiğinde hazırdır. Küçük mandalina boyutunda parçalar kopararak avuç içimizde açıyoruz ve ortasına peynir-maydanoz karışımımızdan ekleyip kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.
-Yayvan bir tabakta karıştırdığımız su ve pekmeze yuvarladığımız parçanın üstünü batırıp sonra da susama batırıyoruz. )susam yerine çörek otu veya çekirdek içi de olabilir)
-Yağlı kağıt serili tepsiye 2'şer parmak arayla yerleştirip 180 derecede ısınmış fırında kabarana ve üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
-Afiyetle yiyoruz. Ben soğuk halini daha çok seviyorum, hemen bayatlamıyor. Birkaç gün kahvaltılar şenleniyor:)




0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri