Susamlı Halka Kurabiye


Pastaneden ne zaman misafir için birşeyler alacak olsam hep bu Susamlı Halka Kurabiye'leri seçerim. Evde de ilk deneyişim, başarılı oldu, pastanelerdekinin tadını aratmadı yani;) Bunda mahlep'in etkisi var muhtemelen, pastane işi gibi olmasını sağladı.

Oyuncular:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
125 gram eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un

üzerine:
2 yumurta akı
susam


Sahne:
-Tüm malzemeler, un havuzunun içine dökülüp, yavaşça karıştırarak, hamur yoğrulur.
-Unu, yumuşak kurabiye hamuru gibi olana kadar ekleyelim.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde toparladıktan sonra tezgahta uzun şeritler olacak şekilde yuvarlayarak uzatıyoruz, iki ucunu bastırarak birleştirip halka elde ediyoruz.
-Halkaları oluşturduktan sonra bir yüzünü önce yumurta akına sonra susama batırıp, yalı kağıda diziyoruz, aralarda 1-2 cm boşluk bırakıyoruz.
-180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. İlk başta içi yumuşak gibi gelebilir, soğudukça kendine gelecektir. Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri