Zencefilli Tarçınlı Kurabiye




Zencefilli Tarçınlı Kurabiye'miz, şeker hamuru ile süslemeye uygun bir kurabiye. Bunun için çok fazla kabaran, çatlayan bir kurabiye olmaması gerekiyor ki kalıplarımızı kullanabilelim;) Ben şeker hamuruyla süslediğim kurabiyelere verilen emekten dolayı kıyıp yiyemiyorum. Özellikle yemelik olarak hazırlayıp süslemeyle uğraşmadan doyana kadar yiyebilirsiniz. Kokusu ve tadı bisküvi kıvamında oluyor, nefis... Zencefil ve tarçın da ek olarak tadını güzelleştiriyor.

Oyuncular:
250 gr tereyağı (Ben Sütaş kullanıyorum)
1 su bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın

Sahne:
-Yumurta ve terayağını oda sıcaklığındayken kullanıyoruz.
-Öncelikle terayağı ve pudra şekerini karıştırıyoruz, cıvık bir kıvam alacak. 10 dk kadar yoğuruyoruz.
- Sonra diğer malzemelerin tümünü ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Unun son bardağını en son azar azar ekleyebilirsiniz duruma göre.
-Hamur toparlanıp tek parça olana kadar, elimize yapışmayacak kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
-30 dk streç filme sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
-Dinlenen hamurdan üçte bir kadar parça alıp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açarak kurabiye kalıplarımızla istediğimiz şekillerde kesiyoruz.
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Dikkat edin altları yanmasın.
-;Soğuyan kurabiyelerin üzerini ister renkli glazürlerle (Dr Oetker'in var), ister eritilmiş çikolatayla, ister de şeker hamuruyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri