Portakallı Revani


Babacığımın en sevdiği tatlıdır kendisi, onun içindi bu denemem:) Revani, ama ben yine kış aylarının vazgeçilmezi portakalı da dahil ettim, daha hafif oldu: Portakallı Revani...Evde bazı malzemelerin eksikliğinden dolayı tarifi kendime göre güncelliyorum:) İrmiği unundan fazla oldu mesela. Ama tadı gayet yerindeydi, şekeri insanı kesmiyordu, en güzeli de babam beğendi. Haftasonundan kalan sürpriz revani tarifine buyrun!

Oyuncular:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı un
3/4 su bardağı irmik (1 bardağa çok yakın)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 portakal kabuğu rendesi

     Şerbeti için:
3 su bardağından biraz az su
2,5 su bardağı toz şeker (çok keskin bir tatlısı olmadı, artırıp azaltabilirsiniz isteğe göre)
1-2 yemek kaşığı portakal suyu

Sahne:
-Yumurtalarımızı toz şeker ile iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
-Köpüren karışımımıza önce sıvıları, yani yağı ve yoğurdu ekliyoruz. Kısa bir süre çırpıyoruz.
-En son, unu, irmiği, kabartma tozu, vanilin ve portakal kabuğu rendemizi katıp şöyle bir karıştırıyoruz, köpüren karışımın çok inmemesi için karıştırma süresini kısa tutuyoruz.
-Revani hamurunu hazırlarken bir yandan şerbeti ocağa koyuyoruz, su, şeker ve portakal suyunu yüksek ateşte iyice kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra 5-10 dakika da kısık ateşte pişiriyoruz hafif koyulaşması için.
-Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz (Ben balkonda beklettim)
-Sıvı yağ ile iyice yağladığımız büyük boy yuvarlak borcama hamurumuzu döküyoruz (kare veya dikdörtgen de olur).
-Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz, ilk yarım saat sonrası kürdanla kontrol edebiliriz. Benimki toplamda 45 dakika kadar sürdü, altını biraz daha pişirdim rengi açık geldiği için.
-Pişen revanimizi fırını kapattıktan sonra kapağı yarım açık şekilde 5 dakika bekletip çıkarıyoruz, ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimlere ayırıyoruz ve soğuk şerbetimizi üstüne döküp bekletiyoruz içine çekmesi için.
-Ben sabırsızlıktan 10 dakika kadar sonra servis ettim ama daha fazla bekletmek daha iyi olur aslında. Ama hafif ılıkkenki tadı da harikaydı gerçekten, portakalın hafifliği mükemmeldi. Afiyet olsun!!




0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri