Farklı bir omlet yapayım dedim bu haftasonu, yaptığım araştırmalar sonucu, mısır unu fikri güzel geldi, gerisi doğaçlama gelişti:) Biraz da süt kattım, yumuşaklık verdi, pamuk gibi oldu, üstüne süslemek amaçlı maydanoz gezdirdim ben, ama biber, kırmızı biber, dereotu, fesleğen gibi değişik versiyonları denenebilir. Haftaiçi malesef evde kahvaltıya vakit kalmadığı için, sandviç konusunda kendimi geliştiriyorum ve geç uyandıktan sonra yapılan uzun kahvaltılar için haftasonunu iple çekiyorum. Güzel bir haftasonuna güzel bir ev kahvaltısıyla başlanır diyelim ve Mısır Unlu Omlet tarifimize geçelim o zaman:)
Oyuncular:
3 yumurta (2 kişilik oluyor, 4 yumurta da olabilir, kişi sayısına göre artırabilirsiniz tabi ki)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı mısır unu
1-2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
3-5 dal maydanoz
Sahne:
-Yumurtalarımızı kırıp bir kapta tuz ile çırpıyoruz.
-Yumurtalara mısır unu ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (bekletirseniz dibe çökebiliyor, tavaya dökmeden önce iyice tekrar çırpın)
-Uygun boydaki tavamızda tereyağımızı eritip yumurtamızı döküyoruz.(ben seramik tabanlı tava kullanıyorum, yapışma sorunu da olmuyor hiç, öneririm)
-Altı piştiğinde ve üstünde de cıvık kısım azaldığında spatula yardımıyla ters çeviriyoruz.
-Pişen kısmın üstüne rende kaşarımızı döküp tavanın kapağını kapatıyoruz, kısık ateşe alıyoruz.
-Kaşarlar biraz eridikten sonra maydanozlarımızı ince kıyıp üstüne yayıyoruz.
-Altı da pişince servis ediyoruz.
-Dediğim gibi maydanoz yerine yeşil veya kırmızı biber de çok güzel gider, dereotu severseniz o da yakışır. Afiyet olsun!!
0 yorum:
Yorum Gönder