Kolay Kahvaltılık Krep



Haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden: Kolay Kahvaltılık Krep. Uzun uzun sürdürmeyi sevdiğim kahvaltılarda sıkça canım çeker ve yaparım, evde Nutella da varsa keyfime diyecek yok:) Krep hamurunu hazırlaması da bir o kadar kolay üstelik bu tarifte, akılda tutması da kolay: 1'li tarif veya 3 tane 1 diye kolayca hatırlayabilirsiniz:) Pişirme kısmı biraz zahmetli olabiliyor. Tavadan, ocağın derecesinden, sürülen yağdan etkileniyor, biraz hassas kendisi:) Bir denememde krep tavası kullandım çok güzel sonuç verdi, diğerinde tavadan kaldıramadım bir türlü, çoğunlukla da seramik tavalarda yaptım şimdiye kadar onlar bayağı pratik oluyor. Afiyet olsun!!

Oyuncular:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
az bir tutam tuz

Sahne:
-Yumurtamızı az tuz ile çırpıyoruz.
-Üzerine un ve sütü ekleyip çırpıcı ile topak parçalar olmayana kadar çırpıyoruz. Krep hamurumuz hazır.
-Bu ölçüden 4 adet çıkıyor kabaca, ona göre kişi sayısı fazlaysa 1 ölçüleri 2'e veya 3'e çıkarıp yapabilirsiniz.
-Tavamızı ısıtıyoruz, biraz Becel yağ'dan sürüp hemen bir kepçe ile tavanın ortasına krep hamurumuzu ekliyoruz, ekler eklemez kenarlara doğru yayıyoruz hamuru ve bırakıyoruz.
-Üzeri göz göz olup kenardan başlayarak rengi değişirken, kenarlarına tahta spatula ile dokunup tavadan ayrıldığını görüyoruz.
-Krebin tamamı tavada hareket etmeye başladıktan sonra arkasının piştiğinden emin olunca çeviriyoruz. Burada becerinize göre tavayı sallayarak veya spatula ile çevirebilirsiniz:) Benim krebi halıya yedirmişliğim var kendime güvenip ama denemeden de öğrenemiyorsunuz işte:)
-Diğer tarafını da pişirip peçete serili bir servis tabağına alıyoruz. Ben soğumaması için üzerine bir tencere kapağı kapatıyorum.
-Piştikçe üstüste biriktiriyoruz kreplerimizi ve sonrasında nutella ve muz dilimlerini sararak yiyoruz:)
-Nutella ve muz yerine, fıstık ezmesi, bal, çilek, kivi, fındık, fıstık, hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz tam waffle olur:) Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri