Kahvaltılık Pankek


Çok sevdiğim, bir türlü kopamadığım okulumun bahçesinde az mı yedim bu nefis pankeklerden:) Evde yaptıklarım hep daha az içerikli, krep kıvamında olduğu için aynı lezzeti vermiyordu tabi. Neden bu şekilde de denemeyeyim diye düşünürken bir tarif buldum ve ilk denemem bayağı başarılı oldu. Yalnız bu ölçüden 2 kişiye çok gelecek kadar pankek çıkıyor (yaklaşık 10 adet) İsterseniz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz. Ben ilk denememde ölçüyü bozmayayım dedim ama haftasonu 2 sabah da kahvaltıda pankekleri yediysek de bitiremedik:) Hamuru akşamdan da hazır edebilirsiniz böylece sabah size daha fazla vakit kalır;)

Oyuncular:
2 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı+1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin

Sahne:
-Yumurta ve şeker güzelce çırpılır köpürene kadar.
-Süt ve sıvıyağ eklenip karıştırılır.
-En son un, kabartma tozu ve vanilin eklenir, ister mikserle ister elle (biraz yorucu oluyor) pürüzsüz olana kadar çırpılır.
-Hamurun kıvamı krep hamurundan biraz katı kek hamurundan da daha cıvık olmalı.
-Karışımdan 1 küçük kepçe ölçüsüyle, seramik tabanlı veya teflon (ben seramikte yaptım) tavaya yukarıdan döküyoruz.
-Tava yağlanmıyor, fakat tavaya tüm kepçeyi boşalttıktan sonra kepçenin arkadıyla hafif kenarlara doğru yayalım ki kenarlar basık olmasın.
-Pankekin alt tarafının piştiğini göz göz (yani delik delik) olunca anlayabilirsiniz. Spatula ile hafif kaldırarak piştiğini anlarsınız.
-Aynı şekilde ters yüzü de piştikten sonra gelsin nutellalar, ballar, kaymaklar, cevizler:) Afiyet şeker olsun!


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri