Daha önce de bir çikolatalı cupcake tarifi paylaşmıştım. Ama onlar çok kabarmamışlardı. Bu tarifi denedim, çok aşırı fark yok içeriğinde ama bunu daha çok beğendim. Toplam 20 taneye yakın çıkıyor muffin kalıplarında. Üzerini de krema veya krem şanti ile isteğinize göre süsleyebilirsiniz.
Oyuncular:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ (ben üzerinden birer parmak eksik olacak şekilde kullandım)
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Sahne:
-Yumurtaları 2-3 dakika önce düşük, sonra yüksek devirde çırptıktan sonra 5 dk kadar da toz şekerle birlikte çırparak beyaz köpük kıvamına getiriyoruz.
-Sonra yağ, süt ve vanilinleri ekleyip karışacak kadar çırpıyoruz.
-En son ayrı kapta karıştırdığımız elenmiş un, kabartma tozu ve kakao'yu katıp çok kısa süre mikserle devamında spatula ile dıştan içe doğru karıştırıyoruz. (köpüklü yapının sönmemesi için)
-O arada fırını 180 dereceye ısıtıyoruz.
-Hamurumuzu muffin kalıplarımıza 2/3'ünü dolduracak şekilde paylaştırıyoruz. Ben krema sıkma torbası kullandım, kaşıkla koymaktan daha hızlı ve kolay oluyor, tavsiye ederim)
-Fırına verdiğimiz muffinler en az 15 dk piştikten sonra kürdan kontrolüyle pişti ise fırını kapattıktan sonra biraz fırında bırakıp çıkartıyoruz.
-Soğuyan keklerimizin üzerine hazırladığımız hazır krem şantiyi sıkma torbası ile süsleyerek sıkıp, dilerseniz üzerine şeker hamurunda kestiğiniz küçük süsleri atabilirsiniz. Ben hazır kakaolu krem şanti kullandım.
-Yine süslemek için renkli bantlar ve kürdanla yaptığınız minik bayrakları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder