Girit Peynir Ezmesi



Bu sefer güzel bir meze tarifi vereceğim: Girit peynir ezmesi. Ben yaptığımda epey beğenildi, kardeşimin evinde yaptığımız balık ziyafetine meze olarak götürmüştüm. Biraz ekmek yediriyor doğru ama lezzetli napalım:) Misafirleriniz geldiğinde minik kanepeler olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun size de!! (fotoğraf sofranın genelini gösteren bir fotoydu, o yüzden küçülttüm biraz kalitesi azaldı, bir dahaki denememde fotoyu güncelleyeceğim:) )

Oyuncular:
100 gram ezine peyniri
2 avuç ceviz içi
1 avuç antep fıstık içi
1 küçük diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
3 kaşık zeytinyağı

Sahne:
-Ezine peynirini ılık suda bir iki saat bekletip tekrar buzdolabında bir iki saat bekletiyoruz.
-Cevizi ve fıstıkları ince ince doğruyoruz (iyice ezilmeyecek, yerken dişe gelecek)
-Ezine peynirini çatalla eziyoruz.
-Ceviz, fıstık, pul biber ve kekiğimizi ve dövülmüş sarmısağımızı peynire ekleyip iyice karıştıyoruz.
-Zeytintağını da eklersek karıştırmamız kolaylaşacak. İyice karıştıktan sonra meze tabağımıza alabiliriz (lokantalarda verilen meze tabaklarının 2 katı kadar oluyor miktar olarak)
-Meze olarak istemezseniz pazar kahvaltılarında ekmek üstüne sürerek de afiyetle yenebilir...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • © 2013 Mutfakta Mürü Mü Var? :) | Mürü'den Yemek, Meze ve Pasta Tarifleri